Fără categorie

Scrotul acut. Descrierea afecțiunii, riscurile acesteia

Sindromul scrotal acut reprezinta o inflamatie scrotala unilaterala aparuta brusc, manifestata prin tumefactie (umflatura), hiperemie (roseata), caldura locala si durere aparuta in afara traumatismelor.

Torsiunea de testicul

Testiculul se poate torsiona (rasuci) spontan oricand, fara o cauza aparenta. Se manifesta prin durere foarte intensa, adesea insotita de varsaturi, edem marcat, indurare, ascensionarea testiculului, eritem si caldura locala.

Testiculul torsionat reprezinta o urgenta chirurgicala, el rezistand fara vascularizatie maxim 6 ore. Daca nu se reuseste detorsionarea in acest timp, testiculul va muri, necesitand excizia chirurgicala a acestuia.

Orhiepididimita

Orhiepididimita acuta reprezinta infectia testiculului produsa de germeni banali, secundara infectiilor uretrale sau balanitelor. Tratamentul este de obicei antibioterapie si antiinflamator, insa uneori, in cazuri severe, se poate interveni chirurgical (abces).

In concluzie, scrotul acut are INTOTDEAUNA indicatia de a fi indrumat spre un serviciu de chirurgie pediatrica, unde se va aprecia asupra conduitei terapeutice, care in peste 90 % va fi interventie chirurgicala. In situatii incerte, incercarile de tratament medical, pot duce la pierderea intervalului optim in care testiculul mai poate fi salvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *